Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Uppsalahem satsar på underhåll

Publicerad: 19 Oktober 2010, 22:00

Uppsalahem satsar på underhåll Uppsalahemkoncernen rapporterar ett delårsresultat på 80 miljoner kronor före skatt, vilket innebär en förbättring med 13 miljoner kronor jämfört med motsvarande period förra året…


Källa: Uppsalahem

Uppsalahem satsar på underhåll

Uppsalahemkoncernen rapporterar ett delårsresultat på 80 miljoner kronor före skatt, vilket innebär en förbättring med 13 miljoner kronor jämfört med motsvarande period förra året.

Enligt företaget beräknas dock resultatet vid årsbokslutet bli avsevärt lägre, cirka 33 miljoner kronor, jämfört med 84 miljoner kronor motsvarande period förra året. Orsaken är att årets underhållssatsningar synliggörs i sin helhet först vid sista tertialen.

Enligt Uppsalahem har företaget ökat underhållet av bostäderna markant under 2010, trots att den ovanligt kalla vintern 2009/2010 innebar ökade driftskostnader på cirka 30 miljoner kronor. Satsningen på underhåll har bland annat givit positiva effekter för arbetsmarknaden i Uppsala.

– Vi är mycket nöjda över att vi har kunnat upprätthålla en fortsatt produktion och underhållsverksamhet i besvärliga ekonomiska tider. På så sätt har Uppsalahem kunnat bidra till en säkrare arbetsmarknad i kommunen, än vad som varit fallet på flera andra orter i landet, säger Mikael Rådegård, som är vd på Uppsalahem.

Han berättar att företaget har för avsikt att fortsätta satsningen under 2011 och att beställningar av byggtjänster för nyproduktion och underhåll snarare kommer att öka än avta.

Uppsalahem har under hösten 2010 inlett ett samarbete med Skatteverket för att motverka svart arbetskraft inom byggbranschen.

– Vi agerar nu som en direkt länk mellan Skatteverket och våra entreprenörer och underlättar myndighetens arbete. Det här samarbetet känns som ett naturligt led i Uppsalahems sociala ansvarstagande, säger Mikael Rådegård.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.