Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Uppsala satsar på nya arenor

Publicerad: 9 september 2015, 05:30

Uppsala presenterade på tisdagen planer på nya sportarenor till en total kostnad av 560 miljoner. Förslaget innebär att den klassiska arenan Studenternas byggs om och får en ökad läktarkapacitet.


Ämnen i artikeln:

Uppsala

Uppsala presenterade på tisdagen planer på nya sportarenor till en total kostnad av 560 miljoner. Förslaget innebär att den klassiska arenan Studenternas byggs om och får en ökad läktarkapacitet, från 6 000 till 10 000 platser.

På Studenternas gjuts också isbanor i betong för att förbättra för bandyn och andra skridskosporter under vintersäsongen.

– Målet är att modernisera Studenternas och skapa ett attraktivt rekreationsområde i hjärtat av Uppsala., säger Rickard Malmström (MP), ordförande i idrotts- och fritidsnämnden. Med det nya förslaget når vi det, samtidigt som vi har en realiserbar plan.

Elitbandyn kommer antingen att spelas på Studenternas, eller i en framtida anläggning i Gränby, som ska utredas vidare.

I Gränby kommer en ny arena för friidrott och amerikansk fotboll att byggas, målet är att den ska bli klar under 2017. När friidrotten flyttat kan bygget av den nya fotbollsarenan starta.

Redaktionen

Källa: Uppsala kommun

Ämnen i artikeln:

Uppsala

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.