Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag15.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Uppåt för danska fastighetsmarknaden

Publicerad: 21 Mars 2016, 14:08

Foto: Gunnar Bach Pedersen/Wikimedia.

Transaktionsvolymen på den danska fastighetsmarknaden fortsätter att stiga under året – det tyder utvecklingen under det första kvartalet på. 2015 nådde handelsvolymen på den danska fastighetsmarknaden den högsta nivån sedan 2007.


Ämnen i artikeln:

Danmark

Transaktionsvolymen på den danska fastighetsmarknaden fortsätter att stiga under året – det tyder utvecklingen under det första kvartalet på. Det visar en ny rapport från Nybolig Erhverv, uppger Estate Nyheder.

2015 nådde handelsvolymen på den danska fastighetsmarknaden den högsta nivån sedan 2007 och i år blir det ännu bättre, enligt Nybolig Erhverv. I rapporten pekar de på att fastighetsmarknaden gynnas av en kombination av god ekonomi i näringslivet och det låga ränteläget.

Att placera i obligationer och aktier ger antingen en låg avkastning eller högre risk, samtidigt som det finns ett stort behov av att investera överskottslikviditet.

I de större städerna med god befolkningstillväxt har bostadsfastigheter varit intressanta placeringsobjekt, precis som väl belägna kontorsfastigheter.

Till Estate Nyheder uppger Nybolg Erhvervs analyschef Stig Plon Kjeldsen att de räknar med att transaktionsnivån för investeringsegendomar kommer att stiga ytterligare under 2016 och att den stora aktiviteten under första kvartalet redan bekräftar denna förväntning.

Redaktionen

Källa: News Øresund

Ämnen i artikeln:

Danmark

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.