Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Tyska städer intressantast för investerare

Publicerad: 14 februari 2010, 23:00

Enligt rapporten Emerging Trends in Real Estate, som ges ut av PricewaterhouseCoopers och Urban Land Institute (ULI), ljusnar det något för den europeiska fastighetsmarknaden under 2010. Tyska städer som Hamburg och München ses som mest fördelaktiga för investeringar och ligger i topp medan Stockholm tappar för tredje året i rad ner till en tolfteplats.


Ämnen i artikeln:

Jörgen SigvardssonPWC

Rapporten, som är en sammanställning av vad investerarna tror kommer att hända i fastighetssektorn under 2010, visar att tyska städer fortsatt ses som mest fördelaktiga för investeringar och utveckling av fastighetsbestånd. För andra året i rad är München och Hamburg topplacerade. Andra topplaceringar innehas av Paris och London som betraktas som starka i oroliga tider.

– Vi kan konstatera att investerare även under 2010 premierar stora och likvida marknader som de känner väl. Givet situationen på marknaden är det förståeligt att man satsar på säkra kort också av den anledningen att det i första hand är kvalitetsobjekt i de bästa lägena som kan få finansiering, menar Jörgen Sigvardsson.

För tre år sedan rankades Stockholm som den tredje mest attraktiva europeiska staden för fastighetsinvesteringar enligt rapporten. Sedan dess har Stockholm backat ner till en tolfteplats.

– Stockholm får för tillfället stå tillbaka i den internationella konkurrensen. Marknaden följer dock utvecklingen och är redo att återvända om rätt investeringsmöjligheter dyker upp. För nationella investerare med tillgång till kapital kan 2010 innehålla en hel del möjligheter, kommenterar Jörgen Sigvardsson.

Topplista över den europeiska fastighetsmarknadens potential (fjolårets placering inom parentes)

1 (1) München

2 (2) Hamburg

3 (7) Paris

4 (5) London

5 (17) Wien

6 (18) Milano

7 (3) Istanbul

8 (9) Berlin

9 (20) Rom

10 (10) Frankfurt

11 (4) Zurich

12 (11) Stockholm

Emerging Trends in Real Estate Europe presenterades för sjunde året i rad. Rapporten bygger på frågor till 645 ledande personer inom branschen såsom investerare, utvecklare, finansiärer och förvaltare.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande PricewaterhouseCoopers, 2010-02-15

Ämnen i artikeln:

Jörgen SigvardssonPWC

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.