Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Tyréns tar fram Geelys innovationslabb

Publicerad: 7 februari 2018, 09:42

Bild: Tyréns.

Tyréns har fått i uppdrag att ta fram en detaljplan för det innovationscenter som ska byggas åt kinesiska Geely. Centret ska byggas på Lindholmen, där staden planerar att bygga totalt 85 000 kvadratmeter kontor- och utbildningslokaler.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i VästsverigeGöteborgTyréns

– Det är väldigt kul att få bidra till en så stor utveckling som sker idag på Lindholmen och Älvstaden. Jag hoppas att vi tillsammans med Göteborgs Stad kan skapa en attraktiv blandning av såväl kontor, skola som miljö i området, säger Kristina Axelsson, uppdragsledare, Tyréns.

Planområdet kring Pumpgatan på Lindholmen domineras idag av parkeringar och industriverksamheter. I uppdraget omfattas, förutom framtagandet av detaljplan, att stötta Göteborgs Stads projektledare vad gäller strukturfrågor och gestaltning.

– Geely och Göteborgs Stad har höga ambitioner på gestaltningen av byggnaderna som ska främja liv, rörelse och mötesplatser. Viktigt är också att ta hänsyn till ytorna mellan husen, samtidigt som vi ska hantera översvämningsrisker, skyfall, dagvatten, trafik och gröna kvalitéer på samma yta, säger Kristina Axelsson.

Uppdraget startade i januari i år och planeras fortgå till augusti 2019. När allt är klart planeras innovationscentret rymma omkring 3 500 arbetsplatser.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.