Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Tummen upp för Lisebergsprojektet

Publicerad: 28 augusti 2019, 07:03

Lisebergs jubileumsprojekt Illustration: Liseberg

På onsdagsförmiddagen gav kommunstyrelsen i Göteborg grönt ljus för den reviderade detaljplanen för Lisebergs miljardbygge.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i VästsverigeGöteborgLiseberg

På onsdagsförmiddagen gav kommunstyrelsen i Göteborg grönt ljus för den reviderade detaljplanen för Lisebergs miljardbygge. Nu väntar enbart definitivt besked av kommunfullmäktige innan projektet kan dra igång.

Precis som Fastighetsnytt tidigare rapporterat så sköt kommunstyrelsen i Göteborg förra veckan fram beslutet om Lisebergs planerade utbyggnad. Men i dag, onsdag, godkändes slutligen den reviderade detaljplanen, där man bland annat har sett över risker från vägtrafik och hantering av upphävande av strandskydd.

Nu är det upp till kommunfullmäktige att bestämma om jätteprojektet på runt 2 miljarder kronor ska klubbas igenom eller inte. Beslutet fattas den 12 september. Vid grönt ljus kan NCC redan i år börja bygga ett upplevelsehotell, äventyrsbad och parkeringar vid Liseberg som väntas bli klara mellan 2021 och 2023.

Teresa Ahola

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.