Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Tror på fortsatt stigande bopriser

Publicerad: 7 september 2015, 09:15

Hushållen tror att reporäntan kommer att ligga på 0,19 procent om ett år, och 80 procent tror på stigande bostadspriser under det kommande året.


Hushållen tror att reporäntan kommer att ligga på 0,19 procent om ett år, och 80 procent tror på stigande bostadspriser under det kommande året. Det är en uppgång med sex enheter jämfört med förra månaden, och den högst uppmätta siffran sedan mätningarna startade 2006. Detta visar Demoskops och SEBs Boprisindikator för september.

– Det är en överraskande stor ökning och långt över den tidigare rekordnivån. Utvecklingen drivs på av rapporterna om ett litet utbud på bostadsmarknaden och en tydlig bild av att räntorna kommer att vara fortsatt låga. Det här kan förstås vara positivt för den som äger sin bostad men det är knappast bra nyheter för den som oroar sig för boprisernas ökningstakt och hushållens skuldsättning, säger Jens Magnusson, privat- och välfärdsekonom på SEB.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Demoskop

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.