Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Tornstaden bygger bostäder i Göteborg

Publicerad: 11 juni 2019, 06:38

Visionsbild Hammarkulletorget, Mats & Arne Arktitekter

Egnahemsbolaget har gett Tornstaden uppdraget att uppföra 45 bostadsrätter vid Hammarkulletorget i Göteborg. Bostäderna beräknas vara färdigställda i början av 2021.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i VästsverigeEgnahemsbolagetTornstaden fastigheter

Bostäderna fördelas i ett flerbostadshus med sex våningar, inklusive vindsvåning. Projektet bidrar till mer blandade upplåtelseformer i området då det i nuläget inte finns några bostadsrätter i Hammarkullen.

– All forskning visar att en hållbar stadsdel innehåller olika former av upplåtelseformer. Idag finns det inte en enda bostadsrätt i Hammarkullen så det här känns riktigt bra, säger Mikael Dolietis, vd på Egnahemsbolaget.

Tornstadens uppdrag kommer utföras med totalentreprenad. Byggstart planeras ske till hösten.

– Vi är stolta över det hus vi har skapat och som vi vann upphandlingen med. Det känns mycket roligt att återigen få möjlighet att samarbeta med Egnahemsbolaget och tillsammans med dem bidra till Hammarkulletorgets utveckling, säger Erik Olofsson, vd på Byggnads AB Tornstaden.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.