Lördag15.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Tjänsteproduktionen ökade i april

Publicerad: 3 Juni 2010, 22:00

Tjänsteproduktionsindex: Tjänsteproduktionen ökade i april Tjänsteproduktionen ökade med 2,9 procent under april jämfört med april 2009. Bäst gick det för produktionen inom partihandeln där ökningen var 11,6 procent…


Källa: Pressmeddelande Statistiska Centralbyrån

Tjänsteproduktionsindex:

Tjänsteproduktionen ökade i april

Tjänsteproduktionen ökade med 2,9 procent under april jämfört med april 2009. Bäst gick det för produktionen inom partihandeln där ökningen var 11,6 procent.

Mellan mars och april ökade tjänsteproduktionen med 0,2 procent i säsongrensade värden. För perioden februari till april var ökningen 1,4 procent, säsongsrensat jämfört med november till januari.

Tjänsteproduktionen inom partihandeln och motorhandeln ökade med 11,6 respektive 9,8 procent, även hälso- och sjukvård ökade med 5,6 procent. Produktionen inom telekommunikation och detaljhandeln minskade med 2,3 procent vardera.

Partihandeln och motorhandeln bidrar med 1,4 respektive 0,3 procentenheter till uppgången i den totala tjänsteproduktionen. Hälso- och sjukvård bidrar positivt med 0,3 procentenheter. Telekommunikation och detaljhandeln dämpar uppgången i den totala tjänsteproduktionen med -0,1 respektive -0,2 procentenheter.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.