Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Tillväxttakten för bostadslån minskar

Publicerad: 24 Augusti 2011, 22:00

Tillväxttakten för bostadslån minskar I juli hade de monetära finansinstitutens (MFI:s) utlåning till hushåll en årlig tillväxttakt på 6,4 procent. Motsvarande tillväxttakt i juni var 6,6 procent vilket innebär att den nedåtgående trenden fortsätter. I juli 2010 var tillväxttakten 8,9 procent…


Källa: Pressmeddelande SCB

Tillväxttakten för bostadslån minskar

I juli hade de monetära finansinstitutens (MFI:s) utlåning till hushåll en årlig tillväxttakt på 6,4 procent. Motsvarande tillväxttakt i juni var 6,6 procent vilket innebär att den nedåtgående trenden fortsätter. I juli 2010 var tillväxttakten 8,9 procent.

Hushållen hade vid utgången av juli lån hos MFI på sammanlagt 2 598 miljarder kronor. Bostadslån utgör den största delen, nämligen 2 078 miljarder. Som bostadslån räknas lån till hushåll med säkerhet i småhus, ägarlägenheter och bostadsrätter. Den årliga tillväxttakten för bostadslån minskade från 6,6 procent i juni till 6,3 procent i juli. Av de utestående bostadslånen är 53 procent tagna med rörlig ränta.

MFI:s utlåning till icke-finansiella företag uppgick vid utgången av juli till 1 798 miljarder. Den årliga tillväxtakten var 5,1 procent vilket var en minskning jämfört med juni då tillväxttakten var 5,2 procent. I juli 2010 var tillväxttakten däremot negativ, -1,5 procent.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.