Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Tillväxten i svensk ekonomi har dämpats

Publicerad: 7 Augusti 2011, 22:00

Highlights – juli månad Tillväxten i svensk ekonomi har dämpats Konjunkturinstitutets Barometerindikator föll drygt fem enheter i juli och har sedan toppnoteringen i februari minskat närmare tio enheter. Nedgången de senaste månaderna indikerar att tillväxten i svensk ekonomi har dämpats…


Källa: Pressmeddelande Konjunkturinstitutet, 2011-07-28

Highlights – juli månad

Tillväxten i svensk ekonomi har dämpats

Konjunkturinstitutets Barometerindikator föll drygt fem enheter i juli och har sedan toppnoteringen i februari minskat närmare tio enheter. Nedgången de senaste månaderna indikerar att tillväxten i svensk ekonomi har dämpats.

Alla sektorer i näringslivet, utom bygg- och anläggningsverksamhet, bidrog negativt till barometerindikatorns utveckling under juli. Konfidensindikatorn för tillverkningsindustrin föll fem enheter, medan den minskade med två respektive sex för detaljhandel och privata tjänstenäringar. Konfidensindikatorn för bygg- och anläggningsverksamhet steg med sju enheter.

Hushållens konfidensindikator (CCI) sjönk 4,7 enheter i juli. Fallet beror på att hushållen blivit betydligt mindre positiva till läget i svensk ekonomi och att förväntningarna på svensk ekonomi på ett års sikt justerats ned kraftigt. När det gäller synen på den egna ekonomin är den i stort sett oförändrat positiv.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.