Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Tidigt ja till bostäder på Nordstans tak

Publicerad: 20 juni 2019, 03:00

Föreslagen ny utformning av taket över Nordstanstorget. Illustration: Göteborgs stad

Nordstans Samfällighetsförening får gå vidare med planerna på att göra en påbyggnad på Nordstan i centrala Göteborg.


Ämnen i artikeln:

NordstanFastighetsmarknaden i Västsverige

Nordstans Samfällighetsförening får gå vidare med planerna på att göra en påbyggnad på Nordstan i centrala Göteborg för att ge plats för 140 nya bostäder och mer butiksyta. Det står klart efter ett beslut i byggnadsnämnden.

Nordstans Samfällighetsförening, en av sju fastighetsägare i köpkvarteret Nordstan, har fått ett positivt planbesked gällande förslaget att riva de två översta planen av parkeringshuset och ersätta dessa med en ny påbyggnad, drygt en våning högre än idag.

Den tillkommande ytan beräknas bli cirka 13 500 kvadratmeter och ska huvudsakligen inrymma cirka 140 lägenheter, som Fastighetsnytt berättat tidigare.

Nytt tak med ljusinsläpp
Förslaget innebär också att de två nedersta parkeringsplanen görs om till affärslokaler och att taket över inomhusgatan Nordstadstorget får ett nytt utseende med mer dagsljusinsläpp.

Enligt stadsbyggnadskontoret i Göteborg väntas ett detaljplanearbete ta ett par år, uppger Sandra Trzil, projektledare på stadsbyggnadskontoret i Göteborg.

Andreas Jennische

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.