Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Tävling om Hyllies sista pusselbit

Publicerad: 18 januari 2017, 11:15

Tomten är markerad i rosa, med stationen rakt fram, Emporia till vänster och Klipporna till höger.

Foto: Malmö stad.

Den sista tomten som finns kvar runt Hyllie Station i Malmö ska även den bebyggas. Staden går nu ut med en markanvisningstävling för tomten som omfattar 12 000 kvadratmeter.


Ämnen i artikeln:

MalmöHyllieFastighetsmarknaden i SydsverigeEmporia

Den sista tomten som finns kvar runt Hyllie Station, Malmö, ska även den bebyggas. Staden går nu ut med en markanvisningstävling för tomten som omfattar 12 000 kvadratmeter.

Tävlingstomten ligger vid hörnet av Hyllie boulevard och Hyllie stationsväg, och ligger precis över gatan mot Ikanos kontorshus Klipporna och köpcentret Emporia.

– Syftet med markanvisningstävlingen är att den ska resultera i ett förslag, som genom form och funktion på bästa sätt bidrar till visionen om Hyllie – att både stärka befintliga och tillföra nya värden till platsen, säger Håkan Thulin, exploateringschef i Malmö stad och juryordförande i tävlingen.

Avsikten är att upprätta ett markanvisningsavtal med vinnaren som kommer att utses i slutet av september 2017 och att därefter ta fram en detaljplan.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.