Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag14.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Tar han över tyngsta posten?

Publicerad: 15 september 2017, 06:01

Anders Danielsson.

Foto: Skanska.

Nyheten om att Johan Karlström avgår från vd-posten i Skanska var kanske inte helt oväntat med tanke på hur länge han har suttit på posten men oavsett är det en stor nyhet med tanke på att Skanskas vd är en av de absolut tyngsta enskilda posterna i den svenska samhällsbyggnadssektorn, om inte den tyngsta.


Ämnen i artikeln:

Det pratas omSkanska

Nyheten om att Johan Karlström avgår från vd-posten i Skanska var kanske inte helt oväntat med tanke på hur länge han har suttit på posten men oavsett är det en stor nyhet med tanke på att Skanskas vd är en av de absolut tyngsta enskilda posterna i den svenska samhällsbyggnadssektorn, om inte den tyngsta. Frågan är därför vem som ska axla Karlströms mantel?

Skanska har länge varit en fantastisk plantskola i sektorn och många av branschens höga chefer är skolade inom Skanska-koncernen, exempelvis Fredrik Wirdenius, Anders Jarl, P-G Persson med flera. Man har dessutom en tradition att hitta ny vd inom de egna leden och har en process för att ”träna upp” framtida ledare.

Lågoddsaren att ta över bolaget är Anders Danielsson som är vice vd sedan några år tillbaka. Danielsson har gått den traditionella vägen till toppen inom Skanska och tog nyligen tog över ansvaret för koncernens verksamhet i USA. Han kan koncernens affär väl, har varit vd för Skanska  Sverige och även i Norge samt har ansvar för infrastrukturverksamheten. Flera bedömare tippar Danielsson som den mest sannolika efterträdaren till Karlström även om man i dagsläget bara kan spekulera i det. Svaret får vi innan årsskiftet.

Ämnen i artikeln:

Det pratas omSkanska

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.