Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Takliv inom Urban Escape

Publicerad: 12 maj 2015, 13:00

Även taken i kvarteret ska utnyttjas. Bild: AMF Fastigheter.

AMF Fastigheter introducerade vad de kallar Rooftop. Ovanpå Galleriankvarterets tak ska verksamheter för kultur, hälsa, restaurang och caféliv växa fram


Ämnen i artikeln:

Karolin ForslingUrban EscapeMats HederosAMF Fastigheter

AMF Fastigheter introducerade vad de kallar Rooftop. Ovanpå Galleriankvarterets tak ska verksamheter för kultur, hälsa, restaurang och caféliv växa fram.

Den nya takmiljön är en del av AMF Fastigheters projekt Urban Escape Stockholm, ett omvandlingsprojekt som omfattar fem hus, fyra gator och två torg och totalt 62 000 kvadratmeter kontor, 29 000 kvadratmeter för hotell och konferens, och 38 000 kvadratmeter för handel och restaurang mellan Hamngatan, Brunkebergstorg och Regeringsgatan. Tidigare har AMF Fastigheter presenterat en hotellsatsning med Stordalen och det nya innovationshuset Epicenter och nu Rooftop, totalt omvandlas 3 450 kvadratmeter och tre tak.

– Stockholm växer och det blir allt viktigare med platser där företag och människor kan mötas, fokusera och varva ner. Här tror jag att Rooftop kan erbjuda ett lugn mitt i citypulsen, säger Karolin Forsling, chef stadsutveckling och marknad på AMF Fastigheter.

AMF Fastigheter inleder även ett samarbete med SLU Alnarp (Sveriges lantbruksuniversitet) i Vinnova-projektet ”Avstressande utemiljökvaliteter”. Syftet är att undersöka trivsel och produktivitet på arbetsplatsen genom gröna utemiljöer.

Rooftop_Urban

Mats Hederos, Per Schlingmann och Karolin Forsling, under presentationen av Rooftop.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.