Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Svenska Mässan miljardinvesterar i nya torn

Publicerad: 2 maj 2017, 12:23

Den nya byggnaden, till vänster om de tre tornen i dagens Gothia Towers. Bild: Svenska Mässan.

Svenska Mässan i Göteborg planerar att expandera kraftigt de kommande åren. På fredagen lämnades handlingar in till staden, där man ansöker om ett planbesked för bygget. År 2030 vill man ha 2 000 hotellrum.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i VästsverigeGöteborgSvenska Mässan

Svenska Mässan i Göteborg planerar att expandera kraftigt de kommande åren. Stiftelsen som äger mässan vill bygga en ny hotell- och kontorsbyggnad i anslutning till de befintliga byggnaderna med 350 nya rum. På fredagen lämnades handlingar in till staden, där man ansöker om ett planbesked för bygget.

De nya expansionsplanerna är omfattande. Förutom det nya huset vill man se utbyggda entréer och mer flexibla mötes- och eventytor.

– De senaste två åren har vi haft en organisk tillväxt på 35 procent och ökat antalet besök med 30 procent. Vi behöver påskynda expansionen för att ta tillvara på våra möjligheter att växa internationellt och attrahera fler besökare till staden, säger Carin Kindbom, vd och koncernchef på Svenska Mässan.

Den nya hotell- och kontorsbyggnaden beräknas bli över 30 våningar hög.

– Vi utökar därmed hotellkapaciteten med 350 hotellrum och flera kontors- och möteslokaler. Planerna omfattar också, i ett senare skede, ytterligare en hotell- och kontorsbyggnad, belägen vid Mölndalsån. Målet är en total kapacitet på cirka 2 000 rum år 2030, säger Carin Kindbom.

Investeringsplanen fram till 2030 uppskattas till mellan 4 och 5 miljarder kronor.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.