Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Sveafastigheter skaffar fondkapital enligt plan

Publicerad: 20 Oktober 2010, 22:00

Sveafastigheter skaffar fondkapital enligt plan Private equity-bolaget Sveafastigheter meddelar att företaget säkrat kapitalförbindelser på mer än 120 miljoner euro för sin fond ”Sveafastigheter Fund III”. Då är tidigare åtaganden medräknade…


Källa: Sveafastigheter

Sveafastigheter skaffar fondkapital enligt plan

Private equity-bolaget Sveafastigheter meddelar att företaget säkrat kapitalförbindelser på mer än 120 miljoner euro för sin fond ”Sveafastigheter Fund III”.  Då är tidigare åtaganden medräknade.

– Vi är glada över att kapitalanskaffningen, trots ett utmanande marknadsläge, går enligt plan och är övertygade om att vi kommer att nå vårt mål om 300-400 miljoner euro. Under de senaste månaderna har fastighetsmarknaderna i Norden visat klara tecken på ökad likviditet. Vi bygger upp en pipeline av attraktiva investeringsmöjligheter och kommer att göra ett första förvärv inom kort, säger Simon de Château som är vd på Sveafastigheter.

Enligt företaget är målsättningen att uppnå kapitalförbindelser på cirka 300-400 miljoner euro totalt. Sveafastigheter förväntar sig att fonden kommer att ha nått dit till slutet av december. Investerare i fonden är bland andra några av de största institutionella investerarna i Sverige men också ett antal globala investerare.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.