Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Svårtolkad prisutveckling

Publicerad: 13 september 2011, 22:00

Svårtolkad prisutveckling
De senaste tre månaderna har priserna på bostadsrätter i riket sjunkit med 3 procent medan villapriserna sjunkit 1 procent..


Källa: Pressmeddelande Mäklarstatistik

Svårtolkad prisutveckling

De senaste tre månaderna har priserna på bostadsrätter i riket sjunkit med 3 procent medan villapriserna sjunkit 1 procent.

Siffrorna för augusti påverkas stark av säsongsvariationer under sommaren men visar en prisuppgång på bostadsrätter med 6 procent och en nedgång för villor med 1 procent.

-De senaste siffrorna påverkas mycket av säsongsvariationer under sommaren och är svårtolkade. Sammantaget kan man dock se tendenser till en prisnedgång. Vi fortfarande ett rekordstort utbud som pressar priserna samtidigt som den ekonomiska turbulensen i omvärlden skapar en viss oro. Stockholm visar en relativt stabil marknad medan Malmö sticker ut med större prisnedgångar än övriga regioner, säger Lars-Erik Nykvist, vd på Fastighetsbyrån.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.