Lördag04.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Svagt intresse för långa bindningstider

Publicerad: 3 Mars 2016, 13:04

Under februari valde en andel på 82 procent tremånadersränta. Drygt 1 procent valde femårig räntebindning under februari men nästan ingen valde sju- eller tioårig räntebindning, enligt SBAB:s månadsstatistik över utlåningen till privatpersoner.


Ämnen i artikeln:

SBABTor Borg

Hos SBAB var det knappt 82 procent av de nytecknade bolånen under februari som gällde tremånaders räntebindning, drygt 8 procent, knappt 5 procent den tvååriga och den treåriga med en andel på drygt 3 procent. Drygt 1 procent valde femårig räntebindning under februari men nästan ingen valde sju- eller tioårig räntebindning.
– Med tanke på att det låga ränteläget innebär att lång räntebindning är en billig försäkring mot en oväntad ränteutveckling så är det något överraskande att inte ens någon enstaka procent väljer räntebindning på fem år eller längre, säger Tor Borg, chefsekonom SBAB.

Det har varit små förskjutningar i hur bolåntagarna valt räntebindning det senaste året.
– Så länge de flesta signaler pekar mot en utdragen period med låg rörlig boränta så lär inte majoriteten av bolåntagarna sluta välja kortast möjliga räntebindning, även om riskhänsyn talar för en viss spridning av bindningstider, säger Tor Borg.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande SBAB

Ämnen i artikeln:

SBABTor Borg

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.