Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Strängnäs tar fram detaljhandelspolicy

Publicerad: 23 Oktober 2011, 22:00

Strängnäs tar fram detaljhandelspolicy Newsec har erhållit uppdraget att arbeta fram en ny detaljhandelspolicy för Strängnäs kommun…


Källa: pressmeddelande Newsec

Strängnäs tar fram detaljhandelspolicy

Newsec har erhållit uppdraget att arbeta fram en ny detaljhandelspolicy för Strängnäs kommun.

Det första steget är att göra marknadsberäkningar för olika detaljhandelsscenarier. Beräkningarna kommer att göras med den regionala marknadsmodellen TYSK™.

-Modellverktyget TYSK™ används för att prognostisera framtida omsättning för hela centrum eller branscher. TYSK™ ger svar på frågor som var i en region man bör etablera till exempel ett köpcentrum och hur stort det ska vara givet marknadsförutsättningarna samt hur inköpsströmmarna i ett område förändras”, säger Joakim Sandahl, Senior Advisor på Newsec.

-Etableringar ska i framtiden göras på rätt plats, vid rätt tidpunkt och med rätt volym. Det är också viktigt att balansen mellan våra två stadskärnor, Strängnäs och Mariefred, samt andra centra i kommunen värnas och stärks”, säger Jan Nilsson på Näringslivsenheten i Strängnäs kommun.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.