Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag20.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Stort projekt för Serneke i Landskrona

Publicerad: 20 Januari 2017, 14:41

Visionsbild över området, som idag främst används för rekreation. Bild: Serneke/Landskrona stad.

Serneke Projektstyrning vill tillsammans med Landskrona stad utveckla ett nytt idrottscenter, ett äventyrsbad, hotell, bostadsrätter och en skola i stadsdelen Karlslund.


Ämnen i artikeln:

SernekeLandskronaFastighetsmarknaden i Sydsverige

En detaljplan för området kommer att arbetas fram under 2017 och beräknas kunna antas i början av 2018.

– Utvecklingen av Karlslundsområdet kommer att innebära ett stort lyft för hela Landskrona. Planen är att de nya anläggningarna ska locka besökare både lokalt och utanför kommunens gränser, säger Christian Alexandersson, stadsdirektör i Landskrona.

Den 9 februari ska kommunstyrelsen i Landskrona ta ställning till en avsiktsförklaring med Sernekes plan. Under året fortsätter därefter dialogen mellan de två parterna.

– Det här ger oss ett år att i grunden undersöka förutsättningarna för projektet. Vi ska vända på alla stenar i denna process. Det här är första steget i ett omfattande lyft av Karlslund. Vår plan är att tillföra en regional magnet till området, säger Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.