Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag26.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Stort intresse för statligt stöd till energieffektivisering

Publicerad: 25 Augusti 2010, 22:00

Stort intresse för statligt stöd till energieffektivisering 261 kommuner och 19 landsting har mellan 1 januari och 30 juni i år inkommit till Energimyndigheten med ansökan om statligt stöd för att arbeta aktivt med energieffektivisering i den egna verksamheten…


Källa: Pressmeddelande Energimyndigheten

Stort intresse för statligt stöd till energieffektivisering

261 kommuner och 19 landsting har mellan 1 januari och 30 juni i år inkommit till Energimyndigheten med ansökan om statligt stöd för att arbeta aktivt med energieffektivisering i den egna verksamheten.

Satsningen ingår i ett femårigt energieffektiviseringsprogram för perioden 2010-2014 och har sin grund i EU:s energitjänstedirektiv som säger att offentlig sektor ska agera föregångare när det gäller energieffektivisering. Totalt har regeringen avsatt 99 miljoner kronor per år i syfte att förstärka det lokala och regionala energi- och klimatarbetet i landet. Det ekonomiska stödet går att söka under hela 5-årsperioden.

De kommuner och landsting som erhåller energieffektiviseringsstöd från Energimyndigheten åtar sig att fastställa en strategi för energieffektivisering och att aktivt arbeta för att genomföra denna.

– Strategin ska omfatta en nulägesanalys, mål och en handlingsplan. Stödpengarna kan sedan användas till åtgärder inom områden som exempelvis upphandling av energieffektiva produkter, energismart fastighetsförvaltning eller energieffektiva kommunala transporter. Pengarna får inte användas för investeringar utan enbart för strategiskt arbete, säger Maria Steinbach Lindgren, enhetschef på Energimyndigheten.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.