Torsdag02.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Större terminal i Leksand

Publicerad: 15 December 2011, 23:00

Större terminal i Leksand Efter fem års diskussioner blir det nu av allt att döma en utbyggd containerterminal i Insjön i Leksands kommun i Dalarna. Anläggningen ligger strax intill riksväg 70 och Dalabanans järnväg mellan Mora och Uppsala…


Större terminal i Leksand

Efter fem års diskussioner blir det nu av allt att döma en utbyggd containerterminal i Insjön i Leksands kommun i Dalarna. Anläggningen ligger strax intill riksväg 70 och Dalabanans järnväg mellan Mora och Uppsala.

Det står klart sedan Leksands kommuns samhällsbyggnadsutskott nyligen sade ett enat ja till en utvidgad containerterminal efter flera framstötar från de tre lokala företagen Bergkvist-Insjön AB, Tomokuhus och Clas Ohlson. Alla vill de öka andelen gods som transpoteras per järnväg och då räcker inte den nuvarande terminalens kapacitet till, berättar Dala-Demokraten.

Nu ska det bildas ett särskilt terminalbolag med bland andra sågverkskoncernen Bergkvist-Insjön AB och Leksands kommun som delägare. Det nya bolaget ska köpa in den mark som krävs för terminalens expansion och även genomföra den planerade utbyggnaden.

Peter Lorin

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.