Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Stororder till Assemblin i Finland

Publicerad: 11 juli 2017, 04:23

Olympiastadion i Helsingfors, Finland.

Foto: Arbetskonsortium K2S/NRT

Olympiastadion i Helsingfors, Finland, ska de nästkommande tre åren göras om till en multiarena. Assemblin har valts som entreprenör för elinstallationerna. Huvudentreprenör är Skanska.


Ämnen i artikeln:

Helsingfors

Olympiastadion i Helsingfors, Finland, byggdes år 1938 och ska de nästkommande tre åren göras om till en multiarena. Assemblin har valts som entreprenör för elinstallationerna och avtalets värde uppgår till 13,4 miljoner euro, motsvarande cirka 129 miljoner kronor. Arbetet sattes igång i juni.

– Nu börjar ett intressant och utmanande projekt för oss, som vi får genomföra tillsammans med beställaren och andra intressenter, berättar Antti Pessa, affärsverksamhetschef på Assemblin i Finland, i ett pressmeddelande.

I det här projektet förnyas Olympiastadions alla byggnadstekniska system. Huvudentreprenör är Skanska. Assemblin är ett svenskt företag som även har verksamhet i Norge och Finland.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Helsingfors

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.