Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Stordalen öppnar nytt hotell i Malmö

Publicerad: 7 september 2016, 06:00

Kvarteret ska byggas om.

Foto: Skandia Fastigheter.

Nordic Choice Hotels ska öppna ett nytt Quality Hotel i centrala Malmö. Skandia Fastigheters kvarter Davida, där det tidigare konserthuset låg, ska inrymma de 225 nya rummen.


Ämnen i artikeln:

Petter StordalenMalmöFastighetsmarknaden i SydsverigeNordic Choice Hotels

Hotellet kommer att ligga vid korsningen Amiralsgatan och Föreningsgatan, i fastigheten som inrymde det gamla konserthuset och även tidigare ett Quality Hotel. Det blir 13 våningar högt med 225 rum.

–  Malmö är för Nordic Choice Hotels vad Amerika var för Christopher Columbus. Möjligheternas land! En stad i ständig förvandling. Vi har länge velat etablera ett nytt Quality Hotel i hjärtat av staden, och när denna möjlighet gavs, var det en självklarhet att slå till, säger Petter A. Stordalen, ägare av Nordic Choice Hotels.

Produktionen påbörjas nu och invigning är planerad till årsskiftet 2018/2019.

– Vi ser fram emot att långsiktigt få samarbeta med en av nordens främsta hotelloperatörer när vi nu får möjligheten att ställa om hela kvarteret Davida (cirka 21 000 kvadratmeter) till nya verksamheter med hundratals arbetstillfällen och ett toppmodernt hotell, säger Andreas Ivarsson, marknadsområdeschef på Skandia Fastigheter i Malmö.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.