Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Storbrand i Hufvudstadens fastighet

Publicerad: 7 november 2017, 07:24

Hufvudstadens fastighet.

En omfattande brand utbröt i Hufvudstadens fastighet Vildmannen 7 på Jakobsbergsgatan och Biblioteksgatan i centrala Stockholm tidigt på tisdagsmorgonen. Polisen har spärrat av stora delar av området runt fastigheten.


Ämnen i artikeln:

HufvudstadenStockholm

En omfattande brand utbröt i Hufvudstadens fastighet Vildmannen 7 på Jakobsbergsgatan och Biblioteksgatan i centrala Stockholm tidigt på tisdagsmorgonen. Släckningsarbetet pågår fortfarande och polisen har spärrat av stora delar av området kring fastigheten.

– Klockan 5 i natt fick räddningstjänsten larm om brand i vår fastighet. Räddningstjänsten var snabbt på plats och kunde konstatera en mycket omfattande brand, säger Anders Nygren, affärsområdeschef Stockholm på Hufvudstaden, till Fastighetsnytt.

För närvarande omfattar avspärrningen Jakobsbergsgatan 6 och 7-11, Norrlandsgatan 16, Birger Jarlsgatan 13 och 15 samt Biblioteksgatan 12. Vissa busslinjer är avstängda och det råder förseningar i busstrafiken. Tunnelbanans röda linje fungerar som vanligt.

Efter flera timmars brand exploderade en syrgasflaska på platsen.

– Ingen är skadad. Branden är fortfarande inte under kontroll. Vi arbetar i fem olika sektorer för att bekämpa den. Vid en så här stor brand finns det alltid en risk för ras, säger Tony Frank, ledningsbefäl vid Storstockholms brandförsvar, till TT.

Fastigheten består till största delen av kontor och butiker, som just nu genomgår en större renovering. Det finns även nio bostadslägenheter i fastigheten, varav fem för närvarande är uthyrda.

– Några av de boende tog sig själva ut ur fastigheten och några fick hjälp av räddningstjänsten. Två personer fick föras till sjukhus med rökskador, säger Anders Nygren till Fastighetsnytt.

Hur ser er handlingsplan ut vid sådana här händelser?
– Vi följer löpande insatsarbetet och informerar så gott vi kan alla övriga kontors- och butikshyresgäster om läget, aktuella avspärrningar med mera. Vårt fokus är att säkerställa att våra hyresgäster är i säkerhet och att våra medarbetare och samarbetspartners som är på plats är trygga. Vi har full försäkring för våra fastigheter och projekt och jobbar efter vår krisplan.

Det bor folk i huset, hur hanterar ni det?
– Alla bostadshyresgäster är kontaktade och vi vet att de är i säkerhet. Vi arbetar med att stötta och hjälpa dem.

H&M meddelade i höst att koncernen under våren 2018 öppnar det nya varumärket Arket i fastigheten.

– Det stämmer att det är H&M Arket som ska flytta in i en av lokalerna. Just nu försöker vi skaffa oss en helhetsbild av branden och kan ännu inte uttala oss om framtiden, säger Anders Nygren.

Hufvudstaden bidrar med löpande information om branden på sin hemsida.

Teresa Ahola

Ämnen i artikeln:

HufvudstadenStockholm

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.