Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Storaffären i Göteborg avbryts

Publicerad: 10 januari 2018, 14:40

Victoria Parks vd Peter Strand.

Foto: Maria Nordlander.

Framtidskoncernen stoppar förhandlingarna med Victoria Park om Rannebergen i Angered, Göteborg, efter information från polisen.


Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i VästsverigeVictoria Park FastigheterGöteborg

Framtidskoncernen stoppar förhandlingarna med Victoria Park om Rannebergen i Angered, Göteborg, efter information från polisen.

Framtiden avbryter storaffären efter information om att Victoria Park har anlitat en entreprenör med kopplingar till kriminell verksamhet.

“Informationen kom från Kunskapscentrum i Göteborg och är av sådan karaktär att syftet med vår ursprungsförhandling inte längre är aktuellt. Därför drog vi tillbaka ärendet i kommunstyrelsen och väljer att avsluta förhandlingen”, skriver koncernen i ett pressmeddelande.

Göteborgs Stad bedriver Kunskapscentrum mot organiserad brottslighet i samarbete med Polismyndigheten Region Väst, Skatteverket, Ekobrottsmyndigheten, Kronofogden, Kriminalvården, Åklagarmyndigheten, Säkerhetspolisen, Tullverket, Länsstyrelsen Västra Götaland, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen.

Men Victoria Park känner inte till de uppgifter som lyfts fram.

– Vi har tagit del av Framtidenkoncernens beslut samt medieuppgifter gällande våra renoveringar i Lövgärdet, vilket var ny information för oss. Vi ska skyndsamt skapa oss en egen bild av saken och vidta de åtgärder som eventuellt krävs. Enligt samtal med polismyndigheten finns det nu ingen pågående utredning. Vi har rutiner för kontroll av de entreprenörer vi anlitar för att säkerställa att situationer som den här inte uppstår. Dessa kontroller har gjorts även vid anlitande av denna entreprenör och de har inte föranlett några misstankar om några oegentligheter, säger Victoria Parks vd Peter Strand, i ett pressmeddelande.
Förhandlingarna som stoppas avser en bytesaffär där Victoria Park skulle köpa ett bostadsbestånd i Rannebergen, Angered, av Göteborgs Stads Bostadsaktiebolag och överlåta ett markområde i Lövgärdet, Angered, till Bostadsaktiebolaget Poseidon.

Teresa Ahola

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.