Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Stora Property2

Publicerad: 3 juni 2008, 22:00

Fokus på förvaltning
Stora Property-priset instiftades under Business Arena 2007 av ISS Facility Services och ska gå till de studenter som kan presentera den mest nytänkande uppsatsen inom området fastighetsförvaltning. Priset som är på 100 000 kronor delas i år ut för första gången på Business Arena den 17 september…


Källa: Anders Borggren

Fokus på förvaltning

Stora Property-priset instiftades under Business Arena 2007 av ISS Facility Services och ska gå till de studenter som kan presentera den mest nytänkande uppsatsen inom området fastighetsförvaltning. Priset som är på 100 000 kronor delas i år ut för första gången på Business Arena den 17 september.

– Business Arena är den stora händelsen när det gäller fastighetsfrågor i Sverige. Det är ett viktigt forum för oss att agera på i och med att vi förvaltar fastigheter. Vi vill ju givetvis ha uppmärksamhet och få lite draghjälp till att lyfta fram den här frågan som är jätteviktig; att få in nytt och friskt blod till vår bransch, säger Anders Borggren, affärsområdeschef ISS Property Services.

Grundidén till priset är att skapa ett intresse för förvaltningssidan av fastighetsbranschen. Att förmedla vad som händer när ett hus är färdigbyggt och hur det fungerar. Fastigheter har en lång livscykel och nästan 90 procent av kostnaderna ligger i förvaltningsskedet. En osäker finansmarknad med ökade avkastningskrav på fastigheter som följd ger en framtid med allt större fokus på fastighetsförvaltning. Dessutom kommer Sverige så småningom att ha brist på nya medarbetare. Därför menar ISS att det är viktigt att trygga återväxten inom området.

– Vi står inför stora personalavgångar inom de närmaste åren i fastighetsbranschen och vi som entreprenörer slåss mot de etablerade fastighetsägarna om resurser och vi måste visa på alternativet, att förvalta i entreprenad, säger Anders Borggren.

Stora Property-priset som delas ut i stipendieform, är på summan 100 000 kronor och delas mellan de tre mest utvecklande och nytänkande C- eller D-uppsatserna inom området fastighetsförvaltning. Juryn består av Håkan Bryngelsson, vd för Vasakronan, Johan Zetterstedt, vd Fastighetsnytt Förlags AB, Örjan Wikforss, professor på KTH och Anders Borggren affärsområdeschef för ISS Property Services. Priset delas ut av KTH:s rektor Peter Gudmundsson.

Mattias Fröjd

© Fastighetsnytt Förlags AB

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.