Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Stor satsning på digitala ledare

Publicerad: 23 januari 2018, 18:36

Smart Built Environment startar ett projekt som ska utveckla ledarskapet i digital transformation hos företag och organisationer inom samhällsbyggnadssektorn.


Projektet inleds med en serie inspirationsföreläsningar i Stockholm, Göteborg och Malmö.

– Om vi vill använda digitaliseringen behövs ökade kunskaper och färdigheter, men också förmågan att bryta invanda arbetsmönster. Det krävs även starka ledare som kan driva förändringarna, säger Olle Samuelson, Smart Built Environment, i ett pressmeddelande.

Vid ett senare skede kommer ett trettiotal företag och organisationer att erbjudas möjlighet till praktisk handledning i en utvecklingsresa från strategi och handlingsplaner till genomförande. Cobel leder hela projektet som pågår under 2018 och 2019.

– Vi är mycket stolta över att få bidra till att utveckla samhällsbyggnadssektorn genom detta projekt, säger Johanna Holmberg, projektledare för Leda digital transformation på Cobel.

Smart Built Environment är ett strategiskt innovationsprogram som stöttar sektorns gemensamma digitaliseringsarbete, genom forskning, utveckling och innovation, för att göra byggandet billigare, snabbare och mer hållbart.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.