Lördag08.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Stockholmsseniorerna vill flytta till innerstan

Publicerad: 25 April 2011, 22:00

Stockholmsseniorerna vill flytta till innerstan Enligt en undersökning av Erik Olsson Fastighetsförmedling så planerar 38 procent av de stockholmare som är över 55 år att byta bostad inom fem år. De flesta, 24 procent, vill helst av allt flytta till en bostadsrätt i innerstan…


Källa: Pressmeddelande Erik Olsson Fastighetsförmedling

Stockholmsseniorerna vill flytta till innerstan

Enligt en undersökning av Erik Olsson Fastighetsförmedling så planerar 38 procent av de stockholmare som är över 55 år att byta bostad inom fem år. De flesta, 24 procent, vill helst av allt flytta till en bostadsrätt i innerstan.

Det näst mest populära alternativet är en bostadsrätt utanför tullarna, cirka 12 procent. Därefter följer hyresrätt och seniorboende. Att bo i en ny villa, i andra hand eller på serviceboende lockar seniorerna minst – i princip ingen väljer dessa alternativ i första hand.

– Svaren visar tydligt att seniorer också har behov av att förändra sitt boende. Många av dem vill kunna ta del av det utbud och den bekvämlighet som det innebär att bo i innerstan, säger Erik Olsson, vd på Erik Olsson Fastighetsförmedling.

Det viktigaste i ett nytt boende är att det finns hiss.  43 procent av seniorerna prioriterar detta högst. Näst viktigast är att det finns uteplats eller balkong, som 36 procent har längst upp på önskelistan. Därefter följer parkering, med 17 procent.

Endast 2 procent av de som besvarat enkäten anser att en egen trädgård är viktigast i ett nytt boende. Bara 2 procent tycker att sekelskiftesscharm är viktigast.

Av de som besvarat enkäten bor 39 procent i villa idag. 34 procent bor i bostadsrätt i innerstan, 12 procent i bostadsrätt utanför tullarna, 12 procent i hyresrätt och 3 procent i radhus.

Enkäten genomfördes bland 42 stockholmare över 55 år den 5 april i år. 52 procent av de som svarat var män och 48 procent var kvinnor.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.