Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Stockholms allmännytta startar utbildning

Publicerad: 12 februari 2018, 07:56

Foto: Studio CA.

Stockholms allmännyttiga bostadsbolag startar tillsammans med Arbetsförmedlingen och Yrkesakademin en utbildning inom fastighetsservice.


Ämnen i artikeln:

FamiljebostäderArbetsförmedlingenSvenska BostäderStockholmStockholmshem

Tanken är att Arbetsförmedlingen matchar sökande mot utbildningen som sedan sker hos Yrkesakademin. Därefter förläggs praktik hos Svenska Bostäder, Familjebostäder eller Stockholmshem.

– Fastighetsbranschen är i stort behov av yrkesutbildade och detta är Stockholms kommunala bostadsbolags gemensamma bidrag till att förse branschen med kompetenta medarbetare. Det var extra roligt att notera att vårt första informationsmöte om yrkesutbildningen var fyllt till bristningsgränsen, säger Susanne Sigra Callemo, HR-chef på Svenska Bostäder.

– Vi hoppas att fler företag ser den möjligheten där vi kan anpassa våra arbetsmarknadsutbildningar utifrån deras behov och där de kan vara med och forma utbildningen. På så sätt behöver arbetsgivarna inte rekrytera medarbetare från varandra och branschen får in nytt blod, säger Lidia Russom Öström, samordnare för rekryteringsutbildningen på Arbetsförmedlingen.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.