Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Stockholm tillväxtmotor i Sverige

Publicerad: 6 september 2010, 22:00

Stockholm tillväxtmotor i Sverige
Enligt en prognos av konsultföretaget WSP så kommer Stockholm kommer att stå för 43 procent av Sveriges tillväxt till år 2030. Drivande i utvecklingen är den kunskapsintensiva tjänstesektorn…


Källa: Pressmeddelande Stockholms Business Region

Stockholm tillväxtmotor i Sverige

Enligt en prognos av konsultföretaget WSP så kommer Stockholm kommer att stå för 43 procent av Sveriges tillväxt till år 2030. Drivande i utvecklingen är den kunskapsintensiva tjänstesektorn.

På två decennier har antalet jobb fördubblats i tjänstesektorn som nu omsätter mer än 100 miljarder kronor årligen. WSP bedömer att Stockholm kommer att kvarstå som Sveriges tillväxtmotor de kommande 20 åren, med 43 procent av Sveriges tillväxt.

– Vi har länge pratat om kluster men kanske tittat i för liten skala. Stockholm är ett kluster med hotspots som Kista, som attraherar både individer och företag. Det är lättare att få välbetalda jobb och företagen har nära till högre utbildning och goda infrastrukturer. Jag bedömer att Stockholm kommer ta täten i tjänsteexporten, vilket kan göra att tillväxten blir ännu större än de siffror vi nu tagit fram, säger Fredrik Bergström ekonomi doktor och analytiker på WSP.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.