Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Stockholm tappar i ranking

Publicerad: 2 februari 2015, 14:50

I rapporten ”Emerging trends in real estate” från PwC kan man konstatera att Stockholm tappat i ranking. Berlin ses som den mest attraktiva staden i undersökningen.


Ämnen i artikeln:

PWC

Berlin har nu ersatt München som Europas mest attraktiva stad för fastighetsinvesteringar. Rapporten visar  ökat intresse för investeringar i Madrid, Aten, Birmingham, Amsterdam och Lissabon som samtliga klättrar i ranking.

Stockholm som återfanns på en 5:e plats 2012 backar för tredje året i rad hamnar på 15:e plats i årets ranking och tappar därmed sex placeringar jämfört med förra årets undersökning.

Hårdare konkurrens och brist på lämpliga investeringsobjekt uppges vara orsaken vilket har resulterat i att investerare nu tittar på ”andrastäder”, sekundära tillgångar och fastigheter med utvecklingsmöjligheter.
-Att Stockholm faller i rankingen beror säkerligen inte på att investeringsklimatet försämrats utan på att många investerare upplever andra marknader som mer attraktiva då de kommer från en lägre nivå. Många investerare eftersöker högre avkastning och verkar då vara beredda att ta högre risker, säger Robert Fonovich, branschansvarig för Real Estate på PwC Sverige, till Fastighetsnytt.

Emerging Trends in Real Estate Europe är en årlig rapport som sedan 2003 sammanställs av Urban Land Institute (ULI) och PwC. Rapporten ska ge en bild av hur investeringarna på den europeiska fastighetsmarknaden förväntas utvecklas under det kommande året, och kartlägger etableringstrender, finans- och kapitalmarknader samt trender för olika fastighetstyper och regioner.

Mattias Fröjd

Källa: PwC

Ämnen i artikeln:

PWC

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.