Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Stockholm driver hyrestillväxt

Publicerad: 1 November 2010, 23:00

Stockholm driver hyrestillväxt Enligt Jones Lang LaSalle fortsatte hyresnivåerna för kontorslokaler i Europa att öka under det tredje kvartalet om än i långsammare takt. Jones Lang LaSalles kontorshyresindex ökade med 0,7 procent under kvartalet, drivet främst av fastighetsmarknaderna London, Moskva och Stockholm…


Källa: Pressmeddelande Jones Lang LaSalle

Stockholm driver hyrestillväxt

Enligt Jones Lang LaSalle fortsatte hyresnivåerna för kontorslokaler i Europa att öka under det tredje kvartalet om än i långsammare takt. Jones Lang LaSalles kontorshyresindex ökade med 0,7 procent under kvartalet, drivet främst av fastighetsmarknaderna London, Moskva och Stockholm.

Majoriteten av Europas ekonomier fortsätter att återhämta sig – dock med betydande skillnader. Detta återspeglas i Jones Lang LaSalles hyresklocka för det tredje kvartalet 2010. Detta kvartal har 14 av de 34 europeiska marknaderna placerat sig på eller efter klockan sex medan majoriteten fortfarande ligger en stund efter. Hyresnivåerna ökade måttligt i hela Europa, det tredje kvartalets kontorshyresindex, baserat på ett viktat resultat av marknader, ökade med 0,7 procent under kvartalet. Hyrestillväxt har setts sedan början av året. Ökningen under det tredje kvartalet drevs främst av fastighetsmarknaderna i Moskva (+6,3 procent), Stockholm (+5,4 procent) och London (+2,9 procent).

Hyrorna har varit oförändrade på övriga av marknader med undantag från spanska städer där hyrorna i Madrid och Barcelona minskade med -2,7 procent respektive -2,5 procent. Stora rabatter i hyreskontrakten förblev ett inslag på många marknader och nettohyrorna (net effective rents) var i genomsnitt 17 procent under tecknade hyresnivåer, de största rabatterna noteras i Storbritannien, Irland och på några holländska marknader. Det har också varit en tydlig skillnad mellan primära och sekundära lokaler där hyresnivån för sekundära lokaler fortfarande pressas nedåt.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.