Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Stockholm bromsar in

Publicerad: 16 augusti 2016, 07:37

Stockholms stadshus

Stockholms Handelskammare konstaterar att ekonomin i Stockholms län uppvisar den lägsta takten på tre år.


Ämnen i artikeln:

StockholmStockholms Handelskammare

Konjunkturindikatorn för andra kvartalet 2016 minskar från 101,8 till 100,7. Ekonomin är fortfarande starkare än normalt, men man ser nu en avmattning.

– Det är lite oroväckande att tillväxtmotorn Stockholm kyls av. Företagen är något mer pessimistiska och hushållen fortsätter att vara försiktiga. Stockholmsekonomins akilleshäl är arbetskraftsbristen som fortsätter att skapa rekryteringsproblem för företagen. Inte minst de snabbväxande IT-företagen har stora problem att hitta rätt arbetskraft, säger Andreas Hatzigeorgiou, chefekonom på Stockholms Handelskammare, i ett pressmeddelande.

– Vi måste investera mer i fler bostäder och bygga Östlig förbindelse samt initiera fler tunnelbaneprojekt. Kompetensförsörjningen måste säkras genom bättre möjligheter att locka talanger till regionen, vilket kan uppnås genom att förenkla för arbetskraftsinvandring, avslutar Andreas Hatzigeorgiou.

Redaktionen

Källa: Stockholms Handelskammare

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.