Torsdag06.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Stillastående priser inleder bostadsåret 2011

Publicerad: 13 Januari 2011, 23:00

Stillastående priser inleder bostadsåret 2011 Sveriges fastighetsmäklare bedömer stillastående priser för både bostadsrätter och småhus december 2010 till och med februari 2011. Det framgår av Mäklarsamfundets undersökning av bostadsmarknaden, Mäklarinsikt 2010:4…


Källa: Pressmeddelande Mäklarsamfundet

Stillastående priser inleder bostadsåret 2011

Sveriges fastighetsmäklare bedömer stillastående priser för både bostadsrätter och småhus december 2010 till och med februari 2011. Det framgår av Mäklarsamfundets undersökning av bostadsmarknaden, Mäklarinsikt 2010:4.

I undersökningen har 2242 mäklare från hela Sverige bland annat svarat på frågor om prisutvecklingen. En majoritet, 62 procent, bedömer att priserna på småhus kommer att ligga stilla, 23 procent bedömer sjunkande och 15 procent av de tillfrågade fastighetsmäklarna bedömer stigande priser.

Sammantaget gör fastighetsmäklarna bedömningen stillastående priser på bostadsmarknaden. Det ser ganska lika ut över hela landet och för både bostadsrätter och villor.

– De stillastående priserna kan ses som en jämvikt mellan optimism och pessimism. Oro i vår omvärld väger mot förbättrad arbetsmarknadsstatistik och fortsatt låga räntor, säger Claudia Wörmann, analysansvarig Mäklarsamfundet.

FörsäljningstidEn majoritet av fastighetsmäklarna konstaterar att det i genomsnitt tar 2 till 3 veckor att förmedla en bostadsrätt och 4 till 6 veckor att förmedla en villa. Jämfört med för precis ett år sedan tar det idag längre tid att förmedla en villa. Regionala skillnader förekommer.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.