Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Stigande hyror för logistiklokaler i Stockholm

Publicerad: 12 Oktober 2011, 22:00

Stigande hyror för logistiklokaler i Stockholm I Colliers senaste sammanställning över logistikhyror i Europa, EMEA Logistics Rents Map, visar det sig att hyrorna generellt är stabila. Trots en svag efterfrågan på flera marknader gör det begränsade utbudet att hyrorna hålls uppe…


Källa: Colliers International AB

Stigande hyror för logistiklokaler i Stockholm

I Colliers senaste sammanställning över logistikhyror i Europa, EMEA Logistics Rents Map, visar det sig att hyrorna generellt är stabila. Trots en svag efterfrågan på flera marknader gör det begränsade utbudet att hyrorna hålls uppe.

I Sverige och i synnerhet i Stockholm har efterfrågan dock varit stark. Detta i kombination med det minimala utbudet av effektiva lokaler har drivit upp hyrorna i Stockholm.

– Det som skiljer Sverige från övriga Europa är att det inte byggs på spekulation vilket medför att det knappt finns några moderna lokaler på marknaden. Därför ser vi nu hyresnivåer på ca 850-900 kr/kvaratmetern i ineffektiva 70-tals hus, säger Erik Barnekow Affärschef Logistik & Industri på Colliers.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.