Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag28.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Stigande fastighetspriser

Publicerad: 22 Augusti 2010, 22:00

Stigande fastighetspriser Enligt Statistiska Centralbyrån steg priserna på hyreshusfastigheter med 2 procent mellan de senaste kvartalen. Småhuspriserna i landet steg med 2 procent under andra kvartalet 2010 jämfört med första kvartalet…


Källa: Statistiska Centralbyrån

Stigande fastighetspriser

Enligt Statistiska Centralbyrån steg priserna på hyreshusfastigheter med 2 procent mellan de senaste kvartalen. Småhuspriserna i landet steg med 2 procent under andra kvartalet 2010 jämfört med första kvartalet.

Hyreshus

Priserna på hyreshusfastigheter steg med 2 procent mellan de senaste kvartalen. På årsbasis kan noteras en uppgång med 5 procent.

Småhus för permanentboende Småhuspriserna i landet steg med 2 procent mellan de senaste kvartalen. Största prisuppgången noteras på Gotland med 12 procent följt av Kronobergs län med 7 procent.

På årsbasis, det vill säga mellan andra kvartalet 2009 och andra kvartalet 2010, har småhuspriserna i landet stigit med 7 procent. Medelpriset för ett småhus i Sverige under andra kvartalet 2010 var 2 017 000 kronor.

Tillverkningsindustrier

Priserna på tillverkningsindustrier steg med 10 procent mellan de senaste kvartalen. Jämfört med andra kvartalet i fjol har priserna gått upp med 26 procent.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.