Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

stationsnära lägen längs Botniabanan

Publicerad: 11 januari 2011, 23:00

Utvecklingsplan ska tas fram för stationsnära lägen längs Botniabanan.
Archus arkitekter AB har i samarbete med Vectura Consulting AB, erhållit uppdrag av Länsstyrelsen i Västernorrland, att arbeta fram en utvecklingsplan för stationsnära lägen för orterna längs Botnia- och Ådalsbananestråket…


Källa: Pressmeddelande Archus arkitekter AB

Utvecklingsplan ska tas fram för stationsnära lägen längs Botniabanan.

Archus arkitekter AB har i samarbete med Vectura Consulting AB, erhållit uppdrag av Länsstyrelsen i Västernorrland, att arbeta fram en utvecklingsplan för stationsnära lägen för orterna längs Botnia- och Ådalsbananestråket.

Projektet är en del i ett större projekt kallat ”Bästa Resan”, med syfte att uppnå attraktiva och konkurrenskraftiga arbetsmarknadsregioner genom hållbar regionförstoring och kraftigt ökad andel kollektivt resande. Den inledande analysen avser nio orter utefter Botnia- och Ådalsbanorna i form av Sundsvall, Timrå, Härnösand, Kramfors, Örnsköldsvik, Husum, Nordmaling, Hörnefors och Umeå.

-En viktig del i arbetet blir att anpassa markanvändningen nära stationer och omstigningsplatser samt att presentera attraktiva miljö- och byggnadsförslag som kan utgöra underlag för olika beslutsfattare och påverkare, säger Anders Burman vid Archus Arkitekter.

Resultatet ska presenteras senast i juni 2011.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.