Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Statens betalningar gav ett underskott i oktober

Publicerad: 4 november 2010, 23:00

Statens betalningar gav ett underskott i oktober
Statens betalningar resulterade i ett underskott på 16,6 miljarder kronor i oktober. Riksgäldens prognos var ett underskott på 18,1 miljarder kronor. Statsskulden var 1 072 miljarder kronor den 31 oktober…


Källa: Pressmeddelande Riksgälden

Statens betalningar gav ett underskott i oktober

Statens betalningar resulterade i ett underskott på 16,6 miljarder kronor i oktober. Riksgäldens prognos var ett underskott på 18,1 miljarder kronor. Statsskulden var 1 072 miljarder kronor den 31 oktober.

Skatteinbetalningarna var 3,6 miljarder kronor högre och myndigheternas utbetalningar var sammanlagt 4,2 miljarder kronor lägre än prognos.

Räntorna på statsskulden var 3,9 miljarder kronor lägre än förväntat. Anledningen är framförallt att kursförlusterna och valutakursdifferenserna blev lägre än beräknat. Att kursförlusterna blev lägre beror på att byten i realobligationer som planerats i oktober gjordes redan i september. För mer information se Riksgäldens pressmeddelande om utfallet för statens betalningar i september.

För tolvmånadersperioden till och med oktober 2010 resulterade statens betalningar i ett underskott på 28 miljarder kronor. Statsskulden var 1 072 miljarder kronor den 31 oktober.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.