Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Startar nytt bolag i Värtahamnen

Publicerad: 19 april 2018, 02:45

Södra Värtan med Bonniers höghus i högra hörnet. Bild: Stockholms stad.

Sex aktörer, bland annat Bonnier Fastigheter, Kungsleden och Vasakronan, startar ett nytt bolag – Stadsutvecklarna i Värtahamnen AB. Bolaget ska jobba med stadsutvecklingen i den nya stadsdelen som just nu håller på att ta form.


Ämnen i artikeln:

Kungsleden FastigheterVärtahamnenBonnier FastigheterStockholms HamnarNiam FastigheterVasakronan Fastigheter

Sex bolag startar ett nytt bolag – Stadsutvecklarna i Värtahamnen AB. Bolaget ska jobba med stadsutvecklingen i den nya stadsdelen som just nu håller på att ta form.

Grunden i bolaget utgörs av Bonnier Fastigheter, Stockholms Hamnar, Kungsleden, Niam, Vasakronan och Wallfast, men i samarbetet ingår även Stockholms stad genom exploateringskontoret. De olika aktörerna äger idag kontor eller har fått markanvisningar för kontor i området.

– Alltsedan Bonnier Fastigheter fick en markanvisning i Värtahamnen på ca 70 000 kvm kontor har vi haft ambitionen att skapa ett formellt samarbete med Stockholms stad och andra långsiktiga fastighetsägare i området. Områdets unika läge och karaktär skapar fantastiska förutsättningar för att bygga en ny del av Stockholms innerstad. Det kommer dock inte att ske av sig själv utan kräver ett målinriktat arbete, säger Tomas Hermansson, vd för Bonnier Fastigheter.

Bolagen antog under våren 2017 en vision för utvecklingen, och går nu vidare i form av bolaget – som ska marknadsföra och arbeta med stadsutvecklingen i området. Visionen talar om en aktivitetsbaserad stadsdel där det ska bo cirka 4 500 människor och finnas arbetsplatser för 10 000 personer. Projektet ska delvis stå klart år 2021/2022.

– För oss som äger fastigheter i Värtahamnen idag blir det ett oerhört viktigt arbete att utveckla stadsdelen till att bli den smältdegel vi nu gemensamt planerar. Att göra det tillsammans med flera starka aktörer gör att det finns en långsiktighet och garanti för att lyckas, säger Biljana Pehrsson, VD Kungsleden.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.