Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Startar ny byggutbildning i Skövde

Publicerad: 1 mars 2018, 06:02

Högskolan i Skövde startar en ny treårig utbildning till byggproduktionsingenjör, med start under hösten. Det nya programmet ska bland annat anpassa studenterna till framtidens digitaliserade byggbransch.


Ämnen i artikeln:

SkövdeFastighetsmarknaden i Västsverige

– Utmaningen har varit att skapa en ingenjörsutbildning som både har rätt innehåll för byggbranschens framtida behov men också drar nytta av den starka utbildnings- och forskningsmiljö vi har inom ingenjörsvetenskap vid Högskolan i Skövde, säger Magnus Holm, avdelningschef vid Högskolan i Skövdes institution för ingenjörsvetenskap.

Programmet kommer att fokusera lite extra på digitalisering, där studenterna ska lära sig olika verktyg inom virtual reality, sensor- och robotteknik.

– Svensk byggtjänst har gjort en intressant undersökning som visar att många företag i byggbranschen har en mycket lång digitaliseringsresa framför sig. Studenterna som går den nya utbildningen kommer att spela en viktig roll på den resan, säger Magnus Holm.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.