Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Starkt resultat för Akademiska Hus

Publicerad: 26 April 2011, 22:00

Starkt resultat för Akademiska Hus Akademiska Hus redovisar i sin delårsrapport ett resultat efter skatt på 754 miljoner kronor (131). Förbättringen förklaras främst som en följd av värdeförändringarna i fastigheter som uppgår till 250 miljoner kronor för perioden jämfört med -337 Mkr året innan…


Källa: Pressmeddelande Akademiska Hus

Starkt resultat för Akademiska Hus

Akademiska Hus redovisar i sin delårsrapport ett resultat efter skatt på 754 miljoner kronor (131). Förbättringen förklaras främst som en följd av värdeförändringarna i fastigheter som uppgår till 250 miljoner kronor för perioden jämfört med -337 Mkr året innan.

Hyresintäkterna uppgick till 1 283 miljoner kronor (1 248). Ökade intäkter för hyresgästanpassningar samt minskade vakanser påverkar positivt.

Driftöverskottet uppgick till 857 miljoner kronor (783). Förbättringen har skett genom ökade hyresintäkter tillsammans med lägre kostnader för drift och underhåll.

Tillsammans med svenska universitet och högskolor planerar Akademiska Hus nya kunskapsmiljöer för närmare 20 miljarder de kommande åren. Projektportföljen inkluderar så kallade idéprojekt på 8 miljarder där genomförande och tidsperspektiv är osäkert.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.