Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Stark tillväxt på den nordiska transaktionsmarknaden

Publicerad: 7 Oktober 2010, 22:00

Stark tillväxt på den nordiska transaktionsmarknaden Den nordiska transaktionsvolymen har ökat med 126 procent för kvartal 3 2010 jämfört med kvartal 3 2009. Sveriges transaktionsvolym hitintills under året uppgår till över 55 miljarder kronor vilket är drygt 40 procent mer än helåret 2009…


Källa: Pressmeddelande CB Richard Ellis

Stark tillväxt på den nordiska transaktionsmarknaden

Den nordiska transaktionsvolymen har ökat med 126 procent för kvartal 3 2010 jämfört med kvartal 3 2009. Sveriges transaktionsvolym hitintills under året uppgår till över 55 miljarder kronor vilket är drygt 40 procent mer än helåret 2009.

Prime yield i Sverige sjönk för tredje kvartalet i rad och bedöms nu till 5 procent, det är fortsatt inhemska aktörer som är mest offensiva rörande prime objekten i Stockholm CBD.

-Intresset för att investera i Sverige och Norden fortsätter att öka. Det märktes inte minst under Expo Real där vi upplevde en generellt ökande optimism samt en specifikt stor aptit att allokera mer kapital till de Nordiska marknaderna framöver, säger Daniel Andersson, chef för Capital Markets, CB Richard Ellis Sverige.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.