Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag21.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Stark tilltro till hyresmarknaden

Publicerad: 27 April 2011, 22:00

Stark tilltro till hyresmarknaden Framöver kommer det att vara hyrestillväxt och sjunkande vakanser som driver utvecklingen av fastighetsvärdena. Denna slutsats drar DTZ av resultaten i sin rapport Property Investor Confidence Index för Q2 2011…


Källa: Pressmeddelande DTZ

Stark tilltro till hyresmarknaden

Framöver kommer det att vara hyrestillväxt och sjunkande vakanser som driver utvecklingen av fastighetsvärdena. Denna slutsats drar DTZ av resultaten i sin rapport Property Investor Confidence Index för Q2 2011.

Investerarna har väldig stark tilltro till hyresmarknaden och en klar majoritet förväntar sig en stärkt efterfrågan på lokaler inom alla sektorer – kontor, butiker och industri. I dagsläget är det inte en enda investerare som förväntar sig sjunkande efterfrågan på lokaler, det kommande kvartalet.

Nästan 80 procent av de svarande förväntar sig stigande fastighetsvärden under 2011. Samtidigt anser en majoritet av investerarna att avkastningskraven sjönk under Q1 2011, men att de kommer att bottna ur under Q2. Uppfattningen var densamma förra kvartalet, det vill säga att avkastningskraven föll under Q4 men skulle vara stabila under Q1.

Mer än 60 procent av de svarande säger sig vilja öka sin exponering till fastigheter. Finansiering ses inte som något större problem trots stigande räntor. Flertalet svarande förväntar sig relativt stabila finansieringsvillkor nästkommande kvartal.

DTZ:s ”Property Investor Confidence Index” är en marknadsundersökning som företaget varje kvartal skickar ut till 260 svenska och utländska aktörer verksamma på den svenska fastighetsmarknaden.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.