Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

Stark höst för nyproduktion av bostäder

Publicerad: 25 november 2010, 23:00

Stark höst för nyproduktion av bostäder
Bygginformationsföretaget Sverige Bygger AB presenterar i sitt Byggstartsindex för november 2010 ett index på +35 procent, att jämföra med augustisiffran på +29 procent. Storstadsregionerna agerar draglok…


Källa: Pressmeddelande Sverige Bygger AB

Stark höst för nyproduktion av bostäder

Bygginformationsföretaget Sverige Bygger AB presenterar i sitt Byggstartsindex för november 2010 ett index på +35 procent, att jämföra med augustisiffran på +29 procent. Storstadsregionerna agerar draglok.

-Sett under perioden augusti-november har nyproduktionen av bostäder ökat i index från +81 procent till +114 procent. Hela byggstartsindex ligger nu på +35 procent att jämföra med augustisiffran på +29 procent. Dock finns regionala skillnader, säger analysansvarige Mats Olov Hildingsson på bygginformationsföretaget Sverige Bygger AB.

Stark höst

Nyproduktionen av bostäder noterar i oktober ett byggstartsindex på +114 procent, och har därmed ökat från +65 procent i maj. Byggstartsindex bröt index (0) i februari 2010. Ett svagare projekteringsindex i Bostäder ger viss tro på att volymen minskar första halvåret 2011, men att det är fortsatt mycket i produktion och färdigställande. Storstadsregionerna driver starkt.

För Industri och Verkstad och lagerbyggnader är nu momentum starkt med ett index för oktober på +94 procent. Byggstartsvolymen har stigit i 13 månader i sträck.

På den del som avser kommersiella lokaler fortsätter den svaga utvecklingen. Vissa undantag finns regionalt, men till stor del status quo.

Anläggningsprojekten ligger på ett byggstartsindex av +8 procent. Augustisiffran var +22 procent.

Regionalt är det som vanligt storstadsregionerna som agerar draglok med Västra Götaland i förarsätet med ett byggstartsindex på +78 procent dessutom med ett starkt projekteringsindex.

-Stockholms regionen har byggstartsindex på +33 procent men projekteringsindex på -23 procent varför det finns anledning att följa utvecklingen extra noga, säger Mats Olov Hildingsson.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.