Onsdag05.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Stadsmiljöpris till tunnelbanebibliotek

Publicerad: 2 Juni 2010, 22:00

Stadsmiljöpris till tunnelbanebibliotek Stockholms Handelskammares stadsmiljöpris, går i år till Stockholms stad, Stockholms stadsbibliotek och SL för de nya biblioteken i Stockholms tunnelbanestationer…


Källa: Pressmeddelande Stockholms Handelskammare

Stadsmiljöpris till tunnelbanebibliotek

Stockholms Handelskammares stadsmiljöpris, går i år till Stockholms stad, Stockholms stadsbibliotek och SL för de nya biblioteken i Stockholms tunnelbanestationer.

-Tunnelbanebiblioteken har skapat ett nytt innehåll i Stockholms tunnelbana. Idén att bjuda in kulturen till de naturliga samlingsplatserna är kreativ och banar väg för ett ännu trevligare och mer innehållsrikt Stockholm.  Alla tre tunnelbanebibliotek kommer att få varsin plakett. Men för att understryka vår intention med priset, har vi också låtit tillverka en plakett för ytterligare ett tunnelbanebibliotek. Vi hoppas att fler tunnelbanestationer ska få samma chans till nytt liv som Högdalen, Bredäng och Östermalmstorg, säger Sven Unger, ordförande i juryn och vice ordförande i Stockholms Handelskammare.

Ur juryns utlåtande:

”Vi ser framför oss en stad där inte bara kulturen får en plats närmare människors vardag, utan även där miljöer som tunnel- och pendeltågsstationerna förvandlas till värdiga platser. Vi tror att ökad mångsidighet och oväntade infallsvinklar är rätt väg och gratulerar Stockholms stad, Stockholms stadsbibliotek och SL till ett gott arbete”

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.