Fredag14.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Stadsdelarna i Malmö får större inflytande över närmiljön

Publicerad: 12 Januari 2011, 23:00

Stadsdelarna i Malmö får större inflytande över närmiljön Kommunstyrelsen i Malmö har beslutat att ge stadsdelsfullmäktige möjligheten att i tidiga planeringsskeden ta del av, och få inflytande över, tekniska nämndens och miljönämndens arbete med närmiljöfrågor i den egna stadsdelen, vilket innebär att stadsdelarna får större inflytande…


Källa: Pressmeddelande Malmö stad

Stadsdelarna i Malmö får större inflytande över närmiljön

Kommunstyrelsen i Malmö har beslutat att ge stadsdelsfullmäktige möjligheten att i tidiga planeringsskeden ta del av, och få inflytande över, tekniska nämndens och miljönämndens arbete med närmiljöfrågor i den egna stadsdelen, vilket innebär att stadsdelarna får större inflytande.

När det gäller tekniska nämndens ärenden handlar det bland annat om att ge synpunkter på underlag inför budgetäskande, utformning av investeringsobjekt och underlag inför upphandlingar. För miljönämndens del handlar det om en ökad dialog rörande miljöövervakningsrapporter.

– Det lokala arbetet med närmiljöfrågorna måste fram mer, och nu skapar vi möjligheten för stadsdelarna att kunna vara med och utveckla nya arbetssätt, till en början i pilotprojekt. En viktig del i ett hållbart Malmö är att Malmöborna kan vara delaktiga och komma med förslag, men också kunna påverka besluten så nära som möjligt, säger Lari Pitkä-Kangas (MP), kommunalråd med ansvar för konsument, stadsekologi och utveckling.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.