Lördag15.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Historiskt

Stabil tillväxt i Stockholm

Publicerad: 26 Januari 2011, 23:00

Stabil tillväxt i Stockholm Under tredje kvartalet 2010 ökade lönesumman med 4,2 procent i Stockholms län och 5,5 procent i Stockholms stad jämfört med föregående kvartal…


Källa: Pressmeddelande Stockholm Business region

Stabil tillväxt i Stockholm

Under tredje kvartalet 2010 ökade lönesumman med 4,2 procent i Stockholms län och 5,5 procent i Stockholms stad jämfört med föregående kvartal.

Tillväxttaken var något lugnare, på grund av en något dämpad utveckling i privat sektor, men är alltjämt på samma höga nivåer som 2008.

– Stockholm fortsätter att gå starkt. Vi befinner oss sedan en längre tid i ett positivt momentum med ökande lönesumma, fler nya företag, stärkt sysselsättning och stark inflyttning. Stockholm är en motor i ekonomin, säger Olle Zetterberg, vd Stockholm Business Region.

Flera sektorer, bland annat företagstjänster, vård och omsorg samt utbildning visade en stark försäljningsökning men utveckling inom handeln under kvartalet dämpade resultatet. Nyföretagandet fortsätter att öka, med 15 respektive 17 procent i Stockholms län respektive stad jämfört med samma kvartal 2009.

Sysselsättningen fortsätter att oavbrutet stärkas. Under kvartalet ökade antalet sysselsatta med 1,8 procent i länet och 2,0 procent i staden.  De största relativa ökningarna skedde inom vård och omsorg, utbildning samt företagskonsulter. Antalet lediga jobb var kraftigt upp, 43 procent, jämfört med samma period 2009 men arbetslösheten minskar inte på grund av den starka inflyttningen till Stockholm.

Redaktionen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.