Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Historiskt

SSM lägger ner projekt i Järfälla

Publicerad: 25 januari 2019, 13:41

Mattias Roos är vd på SSM.

Foto: SSM

SSM avslutar projektet Clustret som från början hade planer på 370 bostäder i Järfälla utanför Stockholm. Anledningen är förändrade planer från kommunens sida.


Ämnen i artikeln:

JärfällaSSM

Det var i juli 2017 som SSM förvärvade fastigheten av Upland Securities AB. Då omfattade projektförslaget 370 byggrätter med upplåtelseformen bostadsrätt. Affären var bland annat villkorad av att Järfälla kommun antagit en ny detaljplan för fastigheten innan 31 december 2018.

Total köpeskilling beräknades till 182 miljoner kronor, att erläggas i samband med lagakraftvunnen detaljplan. Vid förvärvet betalade SSM en handpenning om 30 miljoner kronor varav 20 miljoner var villkorad av detaljplanens godkännande och 10,0 miljoner var ovillkorad.

Nu har Järfälla kommun beslutat att avsluta detaljplanearbetet för fastigheten, för att istället integrera utvecklingen av fastigheten i ett kommande planprogram omfattande Jakobsbergs centrum och det nya kommunhuset.

Efter kommunens ändrade strategi har parterna förhandlat om en fortsättning på projektet i en annan form, nu senast som 200 hyresrätter. Det har man inte lyckats komma överens om, varför Upland Securities valt att frånträda avtalet med SSM.

Till följd av detta kommer 20 miljoner kronor i erlagd handpenning att återbetalas till SSM under januari 2019.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

JärfällaSSM

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.